WAT ZIJN WAXMELTS

Wat zijn waxmelts?

Waxmelts zijn geurcupjes met dupes van bekende designer parfumgeuren voor dames en heren, bloemgeuren, bakgeuren, wasverzachter en fruitgeuren die zijn te gebruiken in een geur/waxbrander.

Ze zijn gemaakt van koolzaadwas. Deze koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en goed afbreekbaar en zijn daarom zeer milieuvriendelijk en niet op dieren getest.

Alle waxmelts worden gegoten in aparte cupjes die afsluitbaar zijn. Dit om de geur goed en zo lang mogelijk te bewaren. De waxmelts kunnen uit het cupje worden gedrukt om vervolgens in de waxbrander te laten glijden. U steekt een waxinelichtje onder de brander aan. De wax begint te smelten waardoor de parfumgeur zich in de ruimte verspreid. De waxmelts geuren ongeveer tussen de 6 en 8 uur soms zelfs langer.

Hoe te verwijderen?

Als de geur is verdwenen uit de wax, kun je (als de wax nog vloeibaar is) heel voorzichtig met een stukje keukenpapier de gesmolten wax absorberen. Is de wax volledig gestold? Dan kun je de onderkant van het schoteltje een klein beetje verwarmen door er kort een waxinelichtje onder te branden. Vervolgens kun je de waxmelt gemakkelijk uit het schoteltje laten glijden.

De waxmelt komt niet uit het cupje.

Helaas zorgen sommigen geuren ervoor dat de melt wat blijft plakken en daardoor wat moeilijker uit het cupje te krijgen is.  Leg de waxmelt even 2 min. in de diepvries. Vervolgens kun je de melt er uitdrukken. Mocht het zo ook niet lukken kunt u eventueel ook even met een theelepeltje de wax eruit halen.